25 oktober 2014

Halloweenpompoen (DIY)

Halloween, het is alweer bijna zover. 31 oktober al! Griezelen, dat kan je dan wel overal. Kinderen gaan langs de deuren en vragen je om snoep. Zouden ze dat ook nog durven wanneer je hele tuin gepimpt is met halloween dingen? Trick or treat? Het liefste allebei niet! Een leuke DIY die ik zelf nog nooit had gedaan maar wel erg leuk vind is deze; het pimpen van een pompoen!

Nodig:
-mesje (scherp!)
-pen/ potlood
-lepel
-pompoen
-bakje


Stap 1:
Teken op de bovenkant hoe jij de bovenkant wilt snijden, ik deed een sterrenvorm. Je kan ook gewoon een rondje doen. Bij een rondje snijd je gewoon de bovenkant van de pompoen eraf. Bij een sterren/andere vorm teken je op de bovenkant en snijd je dat.  Snijd een aantal keer, zodat er een gleuf ontstaat tussen de deksel en de rest van de pompoen.

Stap 2:
Probeer met de achterkant van je lepel in de gleuf te gaan en de bovenkant eruit te duwen. Dit is heel eenvoudig en snel als je gewoon goed hebt gesneden bij de vorige stap.

Stap 3:
Hol daarna je pompoen uit, je kan dit doen met je lepel, maar met je blote hand is het veel sneller gedaan. Al het vruchtvlees wat je eruit haalt kan je in het bakje doen.

Stap 4:
Teken op de zijkant met je pen/potlood het gezicht of iets anders wat je eruit wilt halen.

Stap 5:
Snijd alles eruit wat je van plan was eruit te snijden. En voìla je pompoen is klaar !

Als die kinderen dan alsnog aanbellen, zet dat de pompoen achter de deur of maak aan de onderkant een gat zodat je hem op je hoofd kan zetten. Moehaha zo laat jij die snoepvragers ook eens schrikken !

Als je je tuin nog meer wilt pimpen kan je bijvoorbeeld ook deze leuke DIY doen:
Scary eyes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten